Winkelcentrum Het Lage Land

Anton den Engelse openbare ruimte

In 2017 is het ontwerpproces voor de openbare ruimte van winkelcentrum Het Lage Land gestart. Een intensief traject met inspraak van de ondernemers, de bezoekers, bewoners, vastgoedeigenaren en de markt. Het proces moet leiden tot een nieuwe inrichting in 2019.

Over de fietsenstalling van de stad

Brigit Varenkamp rotterdam

Apetrots is Rotterdam op haar nieuwe Centraal Station. Een uitgesproken voorkomen, een grootstedelijke uitstraling, de TGV stopt er en dat alles ook nog eens binnen budget en keurig op tijd. Eindelijk kan je op een fatsoenlijke wijze de stad in lopen. Via het Stationsplein, gelukkig zonder ballen, loop je zo naar de Westersingel of het Schouwburgplein op. En onder het plein verstopt zit de topper: de fietsenstalling.

Read More

Realisatie Morspark

Anton den Engelse morspark

Het Morspark gaat de laatste fase van de realisatie in, sinds afgelopen zomer zijn de werkzaamheden in het Morspark gestart. De aannemer legt de paden aan en gaat de speelvoorzieningen aanpakken, in januari 2018 willen we het park opnieuw openen. Op 1 december 2016 heeft de gemeenteraad van Leiden hiertoe besloten en de kapvergunning was in februari definitief. Als het goed is wordt een half jaar intensieve cocreatie daadwerkelijk omgezet in de realisatie van het park.

Herinrichting Haarlemmerstraat Leiden

Anton den Engelse openbare ruimte

Wij mogen de herinrichting van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare in Leiden coördineren. De belangrijkste winkelstraat van Leiden, waarbij de inzet op identiteit en sfeer de grootste uitdagingen zijn. Er moeten belangrijke afwegingen gemaakt worden met ondernemers en bewoners over de programmering, afwatering, groen en fietsparkeren.

Kleine Wildernis aangelegd

Anton den Engelse nieuws

Op maandag 7 december startte de aanleg van de Kleine Wildernis, een dichtbegroeid oerbos van 200 m2. Eerst werd de grond gereed gemaakt. Op donderdag begon het leukste werk, volgens leerlingen van groep 7 van OBS De Gouw en Vrije School Zaanstreek. Zij zetten samen met vrijwilligers de bomen in de aarde. Deze leerlingen hebben het bos – dicht bij hun school – geadopteerd. Ook de komende jaren helpen ze in het onderhoud van het bos en monitoren of het écht zo snel groeit.

Read More

Kleine Wildernis

Anton den Engelse nieuws

Op 4 november 2015 was Shubendu Sharma op uitnodiging van het IVN in Zaanstad om zijn bosbouwmethode toe te lichten. Normaal gesproken heeft een door mensen aangelegd bos 100 jaar nodig om te volgroeien. Stel nu dat we dat tien keer zo snel konden doen?

Read More

Chemievrij onkruidbeheer

Anton den Engelse nieuws

Op 8 oktober heeft Anton een inleiding gehouden voor de CROW over het onkruidvrij houden van de openbare ruimte zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Anton begeleidt de gemeente Zaanstad in de omschakeling naar chemievrij onkruidbeheer. Hierbij kan je denken aan preventieve oplossingen in het ontwerp van de openbare ruimte, het vergelijken van alternatieve technieken en het innovatief aanbesteden van het onkruidvrij houden. Op basis van de ervaringen in Zaanstad wordt het gesprek gezocht met de bezoekende gemeenten op het gemeenteplein van de CROW.

 

projectmanager Morspark

Anton den Engelse morspark

Vanaf november 2015 zal Anton den Engelse voor de gemeente Leiden het projectmanagement voor de realisatie van het Morspark gaan verzorgen.

In de wijk Hoge Mors heeft een actieve groep bewoners en betrokkenen het Mors-lint ontworpen; een groene verbinding door de wijk van diverse initiatieven. De gemeente stelt zich als doel om met de realisatie van het Morspark een bijdrage te leveren aan het Mors-lint.