Kleine Wildernis aangelegd

Op maandag 7 december startte de aanleg van de Kleine Wildernis, een dichtbegroeid oerbos van 200 m2. Eerst werd de grond gereed gemaakt. Op donderdag begon het leukste werk, volgens leerlingen van groep 7 van OBS De Gouw en Vrije School Zaanstreek. Zij zetten samen met vrijwilligers de bomen in de aarde. Deze leerlingen hebben het bos – dicht bij hun school – geadopteerd. Ook de komende jaren helpen ze in het onderhoud van het bos en monitoren of het écht zo snel groeit.

Tijdens de aanleg spatte hun enthousiasme en betrokkenheid er vanaf. Het planten alleen al was spannend, en dan wordt het ook nog eens ‘hun bos’! Gijs en Benjamin (beiden 10) van Vrije School Zaanstreek: “We vinden het heel vet. Dit voelt als ons bos!” Gijs: “Als ik hier later als ik ouder ben langsloop, dan weet ik dat ik deze bomen heb geplant. Daar denk ik dan aan.”

Er was veel belangstelling vanuit de pers voor de kleine wildernis, onder andere waren het jeugdjournaal, vroege vogels en trouw aanwezig om verslag te doen van het aanplanten van het bos.